Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У січні-лютому українці встановили історичний рекорд із наминання імпортної цибулі

Хоч цього року треба достатньо своєї виростити!

Фото: УНІАН

У січні-лютому українці встановили історичний рекорд із наминання імпортної цибулі

Завезли її понад 35 тисяч тонн!

Україна в січні-лютому збільшила імпорт цибулі в 62 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 35,4 тис. тонн через скорочення запасів, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

"У січні і лютому 2019 року Україна імпортувала 35,4 тис. тонн цибулі, що є безпрецедентним рекордом для цього періоду за всю історію незалежної України. Для порівняння, за перші два місяці попереднього року на український ринок було завезено 565 тонн цибулі", - йдеться в повідомленні.

У січні і лютому 2019 року Україна імпортувала 35,4 тис. тонн цибулі, що є безпрецедентним рекордом для цього періоду за всю історію незалежної України.

Водночас, експорт української цибулі за два місяці поточного року скоротився в 10 разів порівняно з січнем-лютим минулого року і становив 275 тонн.

"Збільшення імпорту зумовлено як зниженням власного виробництва цибулі в Україні, так і досить високим експортним попитом на українську цибулю в першій половині сезону. Водночас, основні обсяги цибулі експортної якості були реалізовані на зовнішніх ринках ще до Нового року, тоді як зараз в сегменті продукції місцевого виробництва на українському ринку пропонується в основному цибуля, якість якої почала стрімко знижуватися через тривале зберігання і яку фермери намагаються реалізувати якомога швидше", - цитує прес-служба слова головного аналітики УПОА Тетяни Смирнової.

При цьому аналітик не виключає, що вже за підсумками березня буде спостерігатися тенденція до зниження імпорту цибулі в Україну. Зазначається, що на сьогоднішній день імпортна цибуля не користується дуже високим попитом, оскільки у покупців з'явилася більш дешева альтернатива у вигляді місцевої некондиційної продукції. Гуртові компанії ще не розпродали ті обсяги, які імпортували на початку місяця, тому вони можуть відмовитися від закупівлі нових партій.

Telegram Channel