Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Петро Порошенко натякнув на щорічну «13-у пенсію» для малозабезпечених

Середня сума підвищення пенсій із 1 березня 2019 року для українців, пенсії яких підлягали перерахунку, становить 514 гривень.

Фото «Українська правда».

Петро Порошенко натякнув на щорічну «13-у пенсію» для малозабезпечених

«Для цього на сьогоднішній день нам треба забезпечити зростання економіки…»

Президент України Петро Порошенко не виключає введення щорічної, «13-ї пенсії» для тих, хто отримує мінімальну соціальну виплату, у випадку росту економіки країни. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «Україна», передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми точно будемо продовжувати пріоритет пенсіонерів при реалізації соціальної політики. Я не виключаю, що одним з можливих варіантів стануть виплати тим, хто отримує мінімальну пенсію, 13-ї пенсії щорічно», – підкреслив Порошенко.

З 1 березня для понад 10 мільйонів пенсіонерів буде проведено автоматичну індексацію пенсій.

За його словами, умовою для введення «13-ї пенсії» є зростання економіки.

«Для цього на сьогоднішній день нам треба забезпечити зростання економіки, прорив, якщо хочете. І ми сьогодні випереджаємо і Російську Федерацію, і багато країн Європи в рамках економічного зростання», – додав він.

«Українська правда» нагадує, що з 1 березня для понад 10 мільйонів пенсіонерів буде проведено автоматичну індексацію пенсій.

Як заявляв міністр соціальної політики Андрій Рева раніше, підвищення в середньому становитиме 255 гривень.

Середня сума підвищення пенсій із 1 березня 2019 року для українців, пенсії яких підлягали перерахунку, становить 514 гривень.

Telegram Channel