Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ружинські депутати одностайні щодо приєднання до Ковельської ОТГ

Ще один серйозний крок щодо створення першої на Волині ОТГ на базі міста обласного підпорядкування зроблено.

Волинь-нова

Ружинські депутати одностайні щодо приєднання до Ковельської ОТГ

ДепутатиРужинськоїсільської ради, що на Турійщині на сесії одноголосно сказали «так» приєднанню до міста обласного підпорядкування Ковеля (громада-член АсоціаціїмістУкраїни) Цедепутатське голосування ще на крок наблизило створення першої на Волині ОТГ на базі міста обласного підпорядкування

Одноголосно!
Одноголосно!

 Втім, попереду ще чимало роботи, адже потрібно вносити зміни у Перспективний план формування територій Волині, бо, відповідно до нього, Ружинська сільрада мала б стати частиною Турійської ОТГ. Окрім того останнє слово щодо приєднання тепер за ковельськими депутатами, бо їхні ружинські колеги свій вибір зробили.

До речі, депутати Ружинської сільської ради врахували результати голосування на громадських слуханнях у Городильці та Ружині, де були присутні і жителі Клевецька. Люди на громадських слуханнях теж проголосували за приєднання до Ковельської міської ОТГ.

Люди на громадських слуханнях теж проголосували за приєднання до Ковельської міської ОТГ.

Нагадаю, що таке рішення не дивне, адже село Городилець практично впаяне в місто залізничників, у Ковеля третій за розмірами бюджет в області після обласного та бюджету Луцька, а в майбутньому він може стати потужним логістичним центром не лише ЗахідноїУкраїни, але й Східної Європи.

У Городильці та Ружині громадські слухання наприкінці лютого були в один день, і людей зібралося повні зали. Причиною для зібрання став лист-пропозиція від Ковельської міської ради Ружинській сільській, яка об’єднує села Городилець, Ружин і Клевецьк, приєднатися до них та створити Ковельськуміську ОТГ. До речі, такі самі листи ковельські владці надіслали до Білинської та Зеленської сільрад, які поки вичікують.

Тамара ЗУБЕНКО, консультант з комунікацій Асоціації міст України.

Telegram Channel