Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Мюллер не знайшов змови Трампа з Путіним

Дональд Трамп закликав опублікувати доповідь щодо розслідування втручання РФ у американські вибори.

Фото Youtube.com.

Мюллер не знайшов змови Трампа з Путіним

«Хоча у доповіді немає висновку про те, що президент вчинив злочин, він не звільняє його від відповідальності»

За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором Робертом Мюллером, ані президент США Дональд Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на висновки розслідування, оприлюднені 24 березня генеральним прокурором США Вільямом Барром, інформує «Українська правда».

За словами генпрокурора, у команди Мюллера немає висновків про те, що Трамп незаконно перешкоджав правосуддю.

За словами генпрокурора, у команди Мюллера немає висновків про те, що Трамп незаконно перешкоджав правосуддю.

«Слідчі спецпрокурора не мали достатніх доказів, щоб встановити, що Трамп вчинив злочин», – заявив Барр і додав: «Хоча у доповіді немає висновку про те, що президент вчинив злочин, він не звільняє його від відповідальності».

Як повідомляє Голос Америки, у неділю Барр передав Конгресу резюме доповіді за підсумками розслідування: глава Юридичного комітету Палати представників Джерольд Надлер повідомив, що отримав «дуже короткого листа» Мін’юсту з приводу доповіді Мюллера.

Прес-секретар президента Хоган Гідлі у свою чергу заявив, що Білий дім поки не отримав тексту доповіді і не був проінформований про його зміст.

«Українська правда» нагадує, що американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втрутилася у президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Дональда Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.

У листопаді адвокати Білого дому надали Мюллеру письмові відповіді Трампа на питання про втручання РФ у вибори 2016 року. Трамп заявив що відповіді на питання Мюллера давав особисто.

The New York Timesпідрахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Трамп та його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.

Згодом адвокати Трампа заявили, що президент США більше не відповідатиме на додаткові питання у ході розслідування про втручання РФ у вибори-2016. 

The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених в Конгрес США і дані суду і звинувачення, пов’язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у вибори, підрахувала, що під час президентської кампанії 2016 року і після виборів Трамп та його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.

Дональд Трамп закликав опублікувати доповідь щодо розслідування втручання РФ у американські вибори.

Telegram Channel