Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
52 дітей Камінь-Каширщини живуть у неблагополучних сім’ях

Захист прав дітей - першочергове завдання відповідної служби

Камінь-Каширська РДА

52 дітей Камінь-Каширщини живуть у неблагополучних сім’ях

Учасники апаратної наради, яку провів сьогодні перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік, розглянули питання про організацію роботи з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах

Сайт Камінь-Каширської райдержадміністрації повідомляє, що з приводу зазначеного вище питання інформував начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Степан Сидорчук. Спершу Степан Степанович розповів про підстави для взяття на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, до котрих належать: проживання в сім’ї, у якій батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків з виховання дитини; скоєння фізичного, психологічного, сексуального, економічного насильства над дитиною, жорстоке поводження з нею або загроза його вчинення; залучення дитини до найгірших форм дитячої праці; систематичне самовільне залишення дитиною місця постійного проживання.

За словами доповідача, наразі на профілактичному обліку перебуває 52 дитини, які проживають в 20 сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

– Минулоріч та протягом І кварталу 2019-го  службою у справах дітей направлено 5 подань до Камінь-Каширського відділу поліції головного управління Національної поліції України у Волинській області про притягнення батьків до адмінвідповідальності. Відтак, 4 батьків притягнуто до відповідальності. Тематичні питання заслуховуються на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини. Працівниками служби у справах дітей систематично вноситься інформація в Єдиний електронний банк даних дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, – інформував Степан Сидорчук.

За словами доповідача, наразі на профілактичному обліку перебуває 52 дитини, які проживають в 20 сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

– Питання, яке ми сьогодні розглядаємо, – завжди актуальне. Оперативне реагування на кожний факт виявлення дитини, що залишилася без догляду, повинно бути дієвим та ефективним, – підсумував перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік.

Telegram Channel