Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У нашої землячки - «золото» і «срібло»

Перемога дає право участь у Всесвітніх іграх у 2021 році в Бірмінгемі (Великобританія)

Рівне Медіа

У нашої землячки - «золото» і «срібло»

Заслужений майстер спорту України Марина Максименко з Рівного стала чемпіонкою світу з боротьби сумо, що завершився в американському місті Лонг-Біч (штат Каліфорнія)

Марина жодного шансу не залишила своїм суперницям у ваговій категорії до 80-ти кілограмів і виборола «золото». А в абсолютній ваговій категорії здобула «срібло». Готував її до змагань тренер Петро Нагорний.

Цей вид спорту походить з Японії і вважається одним з видів бойових мистецтв. Традиція сумо ведеться з давніх часів.

Сумо, що в перекладі з японської означає боротьба — вид єдиноборства, в якому з двох борців виявляють сильнішого на круглому полі. Цей вид спорту походить з Японії і вважається одним з видів бойових мистецтв. Традиція сумо ведеться з давніх часів. А кожен поєдинок супроводжується численними ритуалами. Легенда пов'язує із сумо саме існування сучасної японської нації. Так, згідно з цією легендою, бог Такамикадзуті вступив у двобій з богом варварів. Завдяки його перемозі японці отримали право оселитися на території острова Хонсю. Божеством-покровителем сумоїстів є Номі-но-Сукуне — легендарний борець за часів імператора Суйніна.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel