Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
319 проти 1250: церковна громада у Камені-Каширському залишилась разом з Москвою

На Камінь-Каширщині Російська православна церква міцно тримає свої позиції.

Фото: Волинська єпархія УПЦ (МП).

319 проти 1250: церковна громада у Камені-Каширському залишилась разом з Москвою

24 березня 2019 року в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ волинського міста Камінь-Каширський відбулося парафіяльне зібрання релігійної громади, учасники якого підтвердили своє рішення залишитися в юрисдикції канонічної Української Православної Церкви (належить до Російської православної церкви – РЕД.)

 При переповненому храмі вірних на церковній території також проходило так зване «таємне голосування» за перехід в ПЦУ, прихильники якого зуміли зібрати невелику групу максимум до 50 осіб.

Серед жителів певного списку вулиць ініціатори переходу збирали підписи, однак, як вдалося дізнатися парафіянам храму, підписалися за цю ідею всього 319 осіб

Нагадаємо, ініціативна група, представлена в тому числі заступником міського голови, оголосила тижнем раніше, що буде проводити в районі храму «голосування за пропискою», щоб перевести прихід в ПЦУ. Серед жителів певного списку вулиць ініціатори переходу збирали підписи, однак, як вдалося дізнатися парафіянам храму, підписалися за цю ідею всього 319 осіб, в тому числі і ті, що не проживають в обраному районі. Водночас у храмі збирали підписи за те, щоб залишити прихід у спокої і не змінювати юрисдикцію, у протоколі зборів зафіксовано понад 1250 підписів за це рішення.

Щоб попередити можливі маніпуляції з даними, які зібрали активісти ПЦУ, громада надіслала копії цього протоколу парафіяльних зборів з підписами в свою підтримку в ЗМІ, правоохоронні органи, а також чиновникам облдержадміністрації, йдеться у повідомленні Волинської єпархії УПЦ (МП).

Джерело: Волинська єпархія УПЦ (МП).
Telegram Channel