Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У священика  із Ковельського району вже дванадцятий рік мешкають страуси

Поки в господарстві отця Федора лише два страуси ему. А ще кілька років тому таких птахів було два десятки.

orthodoxy.org.ua

У священика із Ковельського району вже дванадцятий рік мешкають страуси

Федір Шамайло із села Скулин має свою міні-ферму, яку створив понад тридцять років. Два страуси подарували родичі

Поки  в господарстві отця Федора лише два страуси ему. А ще кілька років тому таких птахів було два десятки: і австралійські, і африканські, пише Район.Ковель.

“Страус у стегнах має багато сухожилля, із якого для операцій нитки виготовляють”, – говорить священик.

Поки  в господарстві отця Федора лише два страуси ему. А ще кілька років тому таких птахів було два десятки: і австралійські, і африканські.

«Спочатку усе село прибігало до мене подивитися на тих пташок, - усміхається отець Федір, - а тепер вже їдуть зі всієї області».

Здивував односельців священик, коли зі знаменитої Асканії-Нової йому привезли незвичний подарунок - два страуси Ему. Це австралійські птахи, за розміром вони менші за африканських.

 

Незабаром після Ему з'явились на господарстві й великі африканські страуси. Їх отець Федір уже привіз сам - зі страусиної ферми у Львівській області. Привіз, щоправда, зовсім маленькими - від народження їм був лише один день, хоч розмір пташки мали нічогенький - як півкурки!

“Страус має цінні кігті, з яких виготовляють спеціальний порошок для натирання дорогоцінних каменів. І страус у стегнах має багато сухожилля, із того сухожилля для операцій нитки виготовляють”, – розповів власник господарства.

За словами отця Федора, страуси – птахи невимогливі, їдять набагато менше, ніж коні чи корови. Годував їх здебільшого травою, січкою, буряком.

Цікавились великими птахами священика не лише місцеві мешканці, а й люди з інших областей України. Отець Федір розповідає, що не раз приїжджали туристи, аби просто подивитись на волинських страусів та зробити з ними фото.

За словами отця Федора, страуси – птахи невимогливі. Годував їх здебільшого травою, січкою, буряком.

Підсобне господарство отця Федора нагадує такий собі пташиний Ноїв ковчег - крім страусів є тут павичі, фазани, цесарки. Подивитися на таке диво приїжджають численні екскурсії, які  проводить сам отець Федір, завжди у рясі з хрестом. Сам батюшка говорить, що бачачи його в такому вбранні, птиці стають спокійнішими.

Дітлахи від такого пташиного царства - у захваті. Тут є нагода нагадати малечі про Бога, що так досконало і премудро створив світ.

Telegram Channel