Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Стохід і Бистриця стали чистішими

Активісти прибирали береги двох поліських річок.

Сергій НАУМУК

Стохід і Бистриця стали чистішими

Активісти на працівники Національного природного парку «Прип’ять-Стохід» почистили береги водойм

 

Участь у заході взяли начальник відділу екологічної освіти та рекреації НПП «Прип’ять-Стохід» Віталій Веремчук, провідний фахівець з рекреації та туризму Василь Корець, представник любешівської районної екологічної організації «Світ навколо нас» Ольга Корець, активіст з Любешова Сергій Бущук та журналісти газети «Волинь».

Вирішили пройтися річками Стохід (в околицях Любешова) та Бистриця. Уздовж берегів водойм прихильники чистої природи збирали сміття. 

Вирішили на байдарках пройтися річками Стохід (в околицях Любешова) та Бистриця. Уздовж берегів водойм прихильники чистої природи збирали сміття.

Найчастіше водойми забруднені пластиковими та скляними пляшками, пластиковим посудом, поліетиленовими торбинками. Траплялися й зовсім несподівані речі — як то пліт з пластику та 5-літрових каністр. Увесь мохлох активісти зібрали у кільканадцять мішків. Відтак річки стали ще чистішими.

За словами Віталія Веремчука, найбільше сміття виявили біля міського пляжу, навпроти стадіону та у місцях, де є альтанки над водою. На жаль, наші люди несвідомі і забруднюють довколишнє середовище.

Вже на старті (біля пішохідного мосту до села Заріка) зібрали мішки сміття.
Вже на старті (біля пішохідного мосту до села Заріка) зібрали мішки сміття.

 Ольга Корець та Сергій Бущук намагаються справитися з покинутим пластиковим плотом.Ольга Корець та Сергій Бущук намагаються справитися з покинутим пластиковим плотом.

 Віталій Веремчук, Василь Корець (у байдарці) та Ольга Корець збирають сміття на місці старту учасників екстремальних перегонів на байдарках

Віталій Веремчук, Василь Корець (у байдарці) та Ольга Корець збирають сміття на місці старту учасників екстремальних перегонів на байдарках "Поліська регата".

 

 Природа на Любешівщині просто чудова!Природа на Любешівщині просто чудова!

Біля мостів – традиційно багато сміття.
Біля мостів – традиційно багато сміття.
Віталій Веремчук розповідає про акцію журналістам
Віталій Веремчук розповідає про акцію журналістам "Волині".

 

 І це тільки невелика частина сміття!

І це тільки невелика частина сміття!

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel