Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Кримські татари підтримують Петра Порошенка»

У Криму живе частина серця України.

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

«Кримські татари підтримують Петра Порошенка»

Про це заявив у Луцьку на зустрічі зі студентами Східноєвропейського університету імені Лесі Українки заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз

Легендарний політв'язень нагадав волинським студентам, як 5 років тому розпочиналася анексія, розповів про нинішню ситуацію на окупованому півострові, про репресії та терор із боку російської влади, адже він сам провів у неволі майже три роки. Ахтем Чийгоз пояснив та обгрунтував свій вибір – тільки Петро Порошенко, який ніколи не піде на поступки Москві й не стане на коліна перед ворогом.

Зробити правильний вибір і не голосувати за клоуна

За словами політика, боротьба за свободу окупованої частини української землі не припиняється вже 5 років. Татари налаштовані рішуче й нікому не збираються віддавати Крим. Згадуючи своє ув'язнення, пан Чийгоз зазначив, що під час оголошення вироку він відчував себе переможцем. Адже в ході слідства йому наполегливо намагалися «втюхати» російське громадянство, від якого він категорично відмовлявся.

– У цьому протистоянні я виграв, – підкреслив Ахтем Чийгоз. – Під час оголошення вироку мене назвали громадянином України. Це була перемога. Тому я став аплодувати, попри те, що мене засудили на 8 років. Головне – вдалося зберегти честь та гідність і вистояти. Але нас і далі намагаються зламати та залякати. Вже понад 40 наших активістів пропали безвісти. З них кількох ми знайшли закатованими.

Пан Ахтем наголосив, що понад 300 тисяч кримських татар, котрі живуть на півострові, сподіваються на підтримку України, яка не залишить їх. Тому нині нам потрібно зробити правильний вибір і не голосувати за клоуна, котрий заявив, що збирається їхати до російського «царя» й ставати на коліна.

На півострові живе частина серця України

– Давайте не дамо жодного шансу Путіну, – закликав політик, – покажемо приклад всьому світові, як будувати державу та вибирати собі лідера. Хочу нагадати слова Дональда Туска, які він сказав у Верховній Раді: «Хто зрадить Україну, той зрадить Європу. І Європа ніколи не стане успішною без України». А я хочу сказати, що Україна ніколи не буде незалежною без Криму. Людина може жити без руки чи ноги – взяв милиці і пішов, а от коли серце тобі розбивають, то біль не минає, поки не зникне причина. А причина того болю та розбитого серця – Росія. У Криму живе частина серця України.

Ахтем Чийгоз головною причиною недавніх чисток та арештів на півострові вважає те, що понад тисячу кримських татар приїхали у Херсонську область й зареєструвалися, щоб 31 березня проголосувати. А такі дії дратують Росію. Тому вона намагається людей залякати й утопити у крові їхнє право взяти участь у виборах Президента України.

Наші успіхи викликають істерію у Путіна й допоможуть розвалити імперію зла. Але для цього українцям необхідно об'єднати зусилля. Ми вже показали свою силу Росії й дали агресору по зубах. Маємо боєздатну й професійну армію, котра нині вміє воювати. А допомагає рухатися наша історична пам’ять – чинити опір «рускому міру».

– Я свій вибір зробив у тюрмі у 2016 році, – підкреслив Ахтем Чийгоз, говорячи про президентські вибори. – В нинішніх умовах потрібно продовжити те, що вже почали робити. Ми оцінюємо Президента за його діями. Він достойно представляє нас за кордоном. Маємо принципового лідера, і меджліс кримськотатарського народу ухвалив рішення підтримати Петра Порошенка, який ніколи не піде на поступки Москві. Тому я закликаю проголосувати за нинішнього Президента. Згадайте, скільки всього зроблено.

Відверта розмова з волинськими студентами завершилася на оптимістичній ноті. Політик вірить, що все буде Україна!

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel