Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
ПАР ввела податок на газовану воду

Пропонований податок на цукровмісні напої буде здійснюватися відповідно до Закону про митницю та акцизи.

Closeup of several assorted flavors of soda pop. Orange, lemon lime, and strawberry soda bottles necks only over a white background.

Steve Cukrov

ПАР ввела податок на газовану воду

Податком обкладається кожен напій з 4 г цукру на 100 мл напою, в тому числі і імпортний

Південно-Африканське національне Казначейство оприлюднило список питань і відповідей на зміни в пропонованому податку на підсолоджені напої (SSBs), який був введений в нещодавно оголошеному бюджеті на 2019 рік. Про це повідомляє Агроньюз з посиланням на Укрцукор.

Ефективна податкова ставка була знижена і був введений поріг на 4 г/100 мл. Кожен грам вище 4 г/100 мл буде обкладатися податком.

Податок має викликати істотний вплив на споживання цукровмісних напоїв в країні. 

Як й інші акцизи в Південній Африці, пропонований податок на цукровмісні напої буде здійснюватися відповідно до Закону про митницю та акцизи, і буде виплачений, незалежно від того, імпортовані вони або виготовлені в Південній Африці.

Національне Казначейство зазначило, що податок має викликати істотний вплив на споживання цукровмісних напоїв в країні. Підкреслюється, що “в усьому світі, ці фіскальні заходи все частіше визнаються в якості ефективних додаткових інструментів, щоб допомогти в боротьбі з епідемією ожиріння”.

Telegram Channel