Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У США згорів музей рідкісних рукописів

Рукописи зосереджувалися переважно на першому поверсі, в той час, як вогонь виник на другому.

Крістіан Гуден

У США згорів музей рідкісних рукописів

У Музеї-бібліотеці рідкісних рукописів Карпелесів у Сент-Луїсі, штат Міссурі, США, спалахнула пожежа. Музей був одною з найбільших приватних збірок оригінальних рукописів у світі

Щоб приборкати вогонь знадобилося 2 години 80-тьом пожежникам, повідомляє Історична правда з посиланням на "Ройтерс".

Обійшлося без постраждалих, проте другий поверх 100-річної будівлі згорів повністю. У коментарі "Асошіейтед Пресс" засновник музею Девід Карпелес повідомив, що остання виставка, яка експонувался в бібліотеці, була присвячена Кубинській революції, а інша стосувалася історії Сент-Луїса.

За його словами, директор музею Керрі Мандербак зміг ввійти в охоплену вогнем будівлю та винести всі рукописи, а пожежники допомогли евакуювати статуї та інші предмети.

Директор музею Керрі Мандербак зміг ввійти в охоплену вогнем будівлю та винести всі рукописи, а пожежники допомогли евакуювати статуї та інші предмети. 

Рукописи зосереджувалися переважно на першому поверсі, в той час, як вогонь виник на другому, цитує Керрі Мандербака видання "Тайм". Усі документи зберігалися в захисних кейсах або течках, а пожежна бригада намагалася не намочити їх під час ліквідації займання на першому поверсі.

Довідка. Музей Карпалесів (Karpeles Manuscript Library Museum) є 13-ю філією в системі, створеній каліфорнійськими колекціонерами Девідом і Маршею Карпелесами в 1983 році. Сент-луїська філія відкрилася в 2015 році. Виставки по черзі мандрують між філіями.

Раніше фонди музею зберігали оригінал Біблії першодрукаря Йоганна Гутенберга, першу чернетку американського Біллю про права і лист від Христофора Колумба з описом берегів Америки.

Telegram Channel