Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Поліція затримує злочинців через «хмару»

Справджуються похмурі передбачення фантастів.

InternetUA.

Поліція затримує злочинців через «хмару»

Новітні технології допомагають китайським правоохоронцям

Щодня технологія Cloudwalk сканує більше 1 млрд осіб і продовжує поповнювати свою базу даних, розповідає портал InternetUA. Пристрої для розпізнавання розміщені в банкоматах, аеропортах і громадських місцях Китаю. Але справжній ключ до успіху - підтримка влади і співпраця з нею.

Компанія Cloudwalk впровадила свої технології розпізнавання в 29 провінціях Китаю. Продуктами компанії, заснованої вихідцями з Китайської академії наук, користуються муніципальна влада і власники аеропортів. Також контракт з розробником уклало понад 400 банків, у тому числі гіганти - Bank of China і Agricultural Bank of China. Вони обладнали пристроями для розпізнавання осіб свої банкомати, через які щодня проходить більше 216 млн транзакцій.

У 2017 році тільки в громадських місцях було встановлено більше 20 млн пристроїв для відеоспостереження. 

Стартап не приховує, що співпрацює з правоохоронними органами. Для них Cloudwalk створює системи відеоаналітики. У недавньому звіті компанія оголосила, що за чотири роки свого існування допомогла поліції КНР затримати 10 тис. злочинців. За цей час зібрано понад 100 млрд вхідних даних, які допомагають щодня сканувати особи мільярда китайців.

Компанія входить в число інших стартапів, які допомагають уряду в створенні масштабної системи стеження і контролю. Один з її елементів - програма «Пильні очі», створена для спостереження за громадянами. У 2017 році тільки в громадських місцях було встановлено більше 20 млн пристроїв для відеоспостереження.

За даними IHS Markit, загальне число камер становить не менше 176 млн, а до 2020 року до них додасться ще 450 млн. Для порівняння - в США встановлено всього 50 млн CCTV-систем.

Telegram Channel