Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Укрзалізниця» подала позов проти банку Ахметова на 1 мільярд

У вересні 2018 року Госпсуд Києва зобов’язав банк повернути «Укрзалізниці» 140 млн грн.

фото з вільних джерел

«Укрзалізниця» подала позов проти банку Ахметова на 1 мільярд

«Укрзалізниця» подала позов до банку «ПУМБ» щодо стягнення 1,05 мільярда гривень за трьома кредитними договорами від 2013 року, укладеними з держпідприємством «Донецька залізниця»

Про це пише Finbalance, передає zik. Господарський суд Києва відкрив відповідне провадження за позовом 22 березня.

У 2016 році Госпсуд Києва задовольнив позов ПУМБу до «Укрзалізниці» і вирішив стягнути з відповідача в якості правонаступника «Донецької залізниці» 22 млн доларів заборгованості (549 млн грн) за цими ж кредитними договорами.

Розгляд цього спору тривав в 2018 році, в т.ч. призначалася судова експертиза, через що провадження у справі зупинялося.

Київський апеляційний госпсуд залишив без змін це рішення, а Вищий госпсуд скасував і відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції (з огляду на те, що процес припинення ДП «Донецька залізниця» не був завершений).

Розгляд цього спору тривав в 2018 році, в т.ч. призначалася судова експертиза, через що провадження у справі зупинялося.

Крім того, в 2016 році Госпсуд Києва своїм рішенням, яке було залишено без змін Київським апеляційним госпсудом і Вищим госпсудом задовольнив позов «ТАСкомбанку» до «Укрзалізниці» і «Донецької залізниці» в справі про стягнення 5,4 млн доларів заборгованості.

У 2017 році Верховний Суд ці рішення скасував і відправив справу на новий розгляд.

У вересні 2018 року Госпсуд Києва відмовився задовольнити відповідний позов «ТАСкомбанку» і зобов’язав банк повернути «Укрзалізниці» 140 млн грн, сплачених залізничною компанією «ТАСкомбанку» в рамках виконання судового рішення у цій справі, винесеного в 2016 році.

Разом з тим, в листопаді 2018 року Північний апеляційний госпсуд за клопотанням «ТАСкомбанку» скасував рішення суду першої інстанції про повернення банком 140 млн грн для «Укрзалізниці».

Telegram Channel