Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Дослідники з'ясували, від чого залежить успішність 4-класників

У школах з малою наповнюваністю діти вчаться гірше.

fakty

Дослідники з'ясували, від чого залежить успішність 4-класників

Моніторинг випускників початкової школи показав, що на формування математичної та читацької компетентностей найбільше впливають типи місцевості та школи

Про це йдеться в четвертій частині звіту, опублікованій на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

«На середній бал випускників початкової школи із читання й математики найпосутніше впливають такі фактори, як середовище, де навчається учень, культурний і матеріальний статус його родини, зацікавленість і активність батьків у процесі навчання дитини, а також деякі індивідуальні характеристики самих учнів», – йдеться у висновках.

Найбільше на результати навчання учнів впливають тип місцевості, де розташована школа, та тип самого закладу.

Окрім того, дослідники зазначають, що вплив деяких факторів на формування читацької та математичної компетентностей не вдалося визначити. Наприклад, не вдалося виміряти, як і наскільки впливають вчительські практики й технології викладання, оскільки більшість педагогів використовує схожі методичні й дидактичні підходи.

Найбільше на результати навчання учнів впливають тип місцевості, де розташована школа, та тип самого закладу. Наповненість школи є менш впливовим чинником, але водночас його вплив істотний: в учнів, які навчаються в закладах із малою наповнюваністю, бали за підсумками тестування нижчі як із читання, так і з математики.

Джерело: Нова Українська школа
Telegram Channel