Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Луцькій міській клінічній лікарні видаляють злоякісні пухлини зі збереженнями нирки

Завідувач урологічного відділення Мирослав Коник каже, що зберегти нирку можна лише на перших стадіях раку

Луцька міська клінічна лікарня

У Луцькій міській клінічній лікарні видаляють злоякісні пухлини зі збереженнями нирки

Тобто орган видаляють не повністю, а лише уражену його частину

Такий вид операцій дуже складний, адже нирка – фактично судинний орган і будь-яке втручання загрожує великою кровотечею. Але за п’ять років орган вдалось зберегти 50 пацієнтам і вони продовжують повноцінне життя, повідомили у Луцькій міській клінічній лікарні.

Завідувач урологічного відділення Мирослав Коник каже, що подібна операція можлива лише, якщо пухлина маленька і не має метастазів. Фактично, зберегти нирку можна лише на перших стадіях раку, коли симптоми ще не з’явились. Як правило, невеликі новоутворення виявляють випадково, обстежуючи інші органи.

Завідувач урологічного відділення Мирослав Коник каже, що подібна операція можлива лише, якщо пухлина маленька і не має метастазів.

«Коли ж з’являється кров у сечі, біль і пухлина пальпується, це означає, що хвороба вже на пізній стадії. Як правило, ці симптоми з’являються, коли вже є метастази», - наголошує лікар.

Медик переконує, єдина можливість виявити рак на ранніх стадіях і зберегти нирку – це вчасно проходити обстеження. Для цього потрібно раз на рік робити УЗД.

Telegram Channel