Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ковель готовий розпочати будівельні роботи на стадіоні «Локомотив»

Восени 2017 року три міста отримали грант на спільний проект.

kovelrada.gov.ua

Ковель готовий розпочати будівельні роботи на стадіоні «Локомотив»

Міський голова Олег Кіндер зустрівся з делегацією міста Щучина (Польща) на чолі з бурмістром Артуром Кучинські

Ці міста разом з білоруським Щучином виграли кошти на реалізацію спільного міжнародного проекту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу, інформує Ковельська міська рада.

Він передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У Ковелі він з’явиться на базі стадіону «Локомотив». Восени 2017 року три міста отримали грант на спільний проект. Проте, аби розпочати його реалізацію, необхідно було здійснити чимало кроків, підготувати усі необхідні документи, провести ряд зустрічей.

У Ковелі сподіваються, що крім центру діалогу культур, на місці колишнього “Локомотиву” буде збудований повноцінний стадіон з легкоатлетичними доріжками, глядацькими трибунами на дві тисячі місць, здійснено благоустрій території, облаштовано парковки. Впровадження цього масштабного проекту буде здійснюватись частинами впродовж  кількох років, адже необхідні значні фінансові ресурси. 

У Ковелі сподіваються, що крім центру діалогу культур, на місці колишнього “Локомотиву” буде збудований повноцінний стадіон з легкоатлетичними доріжками, глядацькими трибунами на дві тисячі місць, здійснено благоустрій території, облаштовано парковки.  

Ковельський міський голова Олег Кіндер зазначив, що у нинішньому році у місті планують завершити перший етап — реконструкцію підтрибунних приміщень, де і  розміститься транскордонний центр діалогу культур. Кошторисна вартість будівництва – 32, 5 мільйонів гривень. Саме на це  Ковель отримав європейські кошти  — 821 тисячу євро.  Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Другий етап — нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, водовідведення транскордонного центру діалогу культур. Вартість згідно проектно-кошторисної документації — майже 40 мільйонів. Понад десять - передбачено у місцевій казні вже на цей рік. Місто також розраховує отримати  субвенцію з Державного бюджету. 

Останній етап — капітальний ремонт спортивних споруд (футбольне поле з легкоатлетичними доріжками). Проектно-кошторисна документація – розробляється.

У травні роботи на “Локомотиві” розпочнуться, про що ми поінформуємо наших читачів.

Telegram Channel