Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські педагоги опановували методики використання ляльок

Ляльки-персони – це не іграшки для дітей, а інструмент для педагога

ВІППО

Волинські педагоги опановували методики використання ляльок

На базі Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти проведено тренінг «Сучасний погляд на використання ляльки-персони в освітньому процесі» для вихователів закладів дошкільної освіти, в якому взяли участь 56 педагогів

Ляльки-персони – це не іграшки для дітей, а інструмент для педагога. Для кожної ляльки створюють її особисту індивідуальність (ідентичність), закріплюють за нею певну історію життя, наділяють особистісними рисами, родиною і культурним походженням, уподобаннями, страхами та здібностями.

Ляльки-персони – це практична методика, яка сприяє психологічному розвитку малюків, виховує емпатію і допомагає організувати розмову серед дітей про складні питання розмаїття та інклюзії.
Вихователь-методист ЗДО № 10 міста Луцька Олена Гніровська презентувала методику соціального та психологічного розвитку дитини та сучасний погляд на використання ляльки-персони в освітньому процесі. У відеосюжетах продемонструвала як лялька може стати незамінним помічником вихователя і практичного психолога у розвитку психосоціальних навичок дошкільників. Переконала присутніх у ефективності інноваційної методики, яка викликала емоційний відгук на шляху подолання упередженості. З допомогою ляльок педагоги вчилися реагувати на проблемні питання, які виникають під час спілкування з дітьми.

 

 Під час тренінгу педагоги опановували методики використання ляльок. Завдяки цьому вони почали глибше усвідомлювати власні стереотипні уявлення про людей, антидискримінаційні ставлення. 
Учасники тренінгу взяли участь у вправі-передмові «Геометричний темперамент», педагогічних іграх «Бліц-інтервʾю», «Шапка-невидимка», «Недоторкана особа», моделюванні ігрових ситуацій. 
Казкотерапевтичний тест на знайомство зі своєю Тінню та Персоною відкрив учасникам тренінгу найпотаємніші куточки власного Я, переважаючі особистісні риси характеру. Завершилася зустріч фоторепортажем з лялькою-персоною.

Березіна О. М., методист відділу початкового навчання та дошкільного виховання

Джерело: ВІППО Волинь
Telegram Channel