Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як насильство впливає на розвиток дитини

В Україні діє національна дитяча гаряча лінія за номерами 116 111 (з мобільного) та 0 800 500 225 (зі стаціонарного телефону).

Волинь-нова

Як насильство впливає на розвиток дитини

Розповіли студентам-юристам Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки

Начальник Головного територіального управління юстиції Волині Антон Кустик та керівник ГО «Велес +» Віктор Вальчук провели лекцію для студентів юридичного факультету на тему «Вплив насильства на розвиток дитини». Майбутнім правникам розповіли про проблему домашнього насильства та з’ясували вплив цього явища на становлення дитини.

Під час лекції Віктор Вальчук поділився практикою у запобіганні та протидії домашньому насильству, жорсткому поводженню з дітьми на Волині.

– Уже понад рік в Україні діє Закон «Про запобігання та протидію домашнього насильства». Завдяки йому вдалося розмежувати види насильства на фізичне, сексуальне, психологічне та економічне, а також розширити права на захист осіб, які постраждали від цієї проблеми, зокрема, дітей. Хочу наголосити, що це вдалий крок до подолання цього негативного та протиправного явища у сучасному суспільстві, - зазначив керівник обласної юстиції.

 Віктор Вальчук підкреслив, що говорити про насильство — це вже означає стати на шлях його подолання, адже діти, які не бояться сказати про це вголос, з меншою ймовірністю стануть жертвами.

Також Антон Кустик додав, що фахівці управління наразі здійснюють активне інформування громадян про права, механізми їх реалізації та захисту, зокрема, і з питань домашнього насильства. З цією метою проводяться правоосвітні заходи у формі лекцій; виховних бесід; семінарів; круглих столів та відкритих уроків, під час яких розглядаються питання щодо того, як запобігти домашньому насильству та куди звертатися за допомогою.

 

Віктор Вальчук підкреслив, що говорити про насильство — це вже означає стати на шлях його подолання, адже діти, які не бояться сказати про це вголос, з меншою ймовірністю стануть жертвами. Тому досить важливо формувати правильне ставлення до цієї проблеми, щоб громадяни усвідомлювали, що кожен може себе захистити.

Наприкінці лекції учасники заходу висловили свої пропозиції, які могли б допомогти подолати домашнє насильство та вберегти майбутнє покоління від цієї загрози.

Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

Також в Україні діє національна дитяча гаряча лінія за номерами 116 111 (з мобільного) та 0 800 500 225 (зі стаціонарного телефону).

Дзвінки є конфіденційними та безкоштовними.

Telegram Channel