Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Що в деклараціях Любешівського начальства?

Декларації подаються до 1 квітня.

Укрінформ.

Що в деклараціях Любешівського начальства?

Заробітками і статками керівників органів місцевого самоврядування і виконавчої влади зацікавилися журналісти Любешівської газети «Нове життя». В інформації на сторінці видання у Фейсбуці вони проаналізували декларації і прийшли до висновку, що децентралізація відчутно поліпшила матеріальне становище перших осіб громади, та й очільники району стали багатшими

«Наприклад, якщо Сергій Фесик, котрий  позаторік працював першим заступником голови районної державної адміністрації, задекларував на цій посаді за 2017 рік 203 тис. 040 грн., то, очоливши виконавчу гілку влади Любешівщини, за 2018 рік показав дохід у цій графі у сумі 327 тисяч 215 гривень. Голова районної ради Петро Нагорний у 2017-му заробив 171 тис. 238 грн., а вже у 2018-му – 206 тис. 573 грн. Очільник Любешівської об’єднаної територіальної громади Олег Кух минулого року отримав заробітної плати 271 тис. 465 грн. , — пише «Нове життя», зауваживши,  що дуже різниться дохід за основним місцем роботи у виконувачів обов’язків старост старостинських округів Любешівської селищної ради. — Різниця між найбільшою і найменшою зарплатою в.о. старост за рік  із врахуванням премій, інтенсивності, вислуги та ін.) становить  39 тисяч 513 гривень!».

 Як бачимо, при всіх розмовах про децентралізацію, посадові оклади місцевих чиновників лишаються прерогативою центральної влади.

 Прокоментувати цю інформацію ми попросили секретаря Любешівської селищної ради Володимира Сергійчука.

— По-перше, рівень заробітної плати працівників не встановлюється на рівні селищної ради, а визначається постановою Кабміну. По-друге, підвищення оплати праці, що відбулося, на мою думку, було виправданим. Адже у 2017 році ми не могли знайти охочих на вакантні посади в ОТГ, бо людей не влаштовувала зарплата. У нас одна з найбільших в Україні громад, яка об'єднала 37 населених пунктів. Тож оплата праці голови мусить відповідати рівню відповідальності. А щодо в.о. старост, то є серед них такі, які вже 5-й термін на виборних посадах, а є початківці. Різниться вислуга років, розмір надбавок, що й спричиняє різницю в оплаті, — сказав Володимир Сергійчук.

Як бачимо, при всіх розмовах про децентралізацію, посадові оклади місцевих чиновників лишаються прерогативою центральної влади.

Джерело: Любешівська районна газета «Нове життя».
Telegram Channel