Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Жовті жилети в Парижі протестують двадцять перший раз

6 квітня "жовті жилети" вийшли на протестну акцію 21 раз: поліція затримала 21 особу.

УНН

Жовті жилети в Парижі протестують двадцять перший раз

Під час протесту “жовтих жилетів” у Парижі затримано вже 21 людину

 На вулиці Парижу 6 квітня на протест вже у двадцять перший раз вийшли учасники руху “жовті жилети”: наразі поліція затримала 21 особу. Про це повідомляє УНН з посиланням на BFM TV.

“21 особу було заарештовано на фоні протесту „жовтих жилетів“ у Парижі. Також поліція провела 6075 профілактичних перевірок”, — йдеться у повідомленні.

Хвиля протестів "жовтих жилетів" у Франції розпочалася ще 17 листопада минулого року через анонсоване підвищення акцизів на пальне. Відтоді акції не припинялися й сягали піку у вихідні.

30 березня на французькі вулиці вдвадцяте вийшли “жовті жилети”, проте кількість учасників протестів скоротилася порівняно з попередніми акціями. За даними міністерства внутрішніх справ Франції, у демонстраціях по всій країні взяли участь 33 700 осіб, зокрема 4000 — в Парижі.

Хвиля протестів "жовтих жилетів" у Франції розпочалася ще 17 листопада минулого року через анонсоване підвищення акцизів на пальне. Демонстранти блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри, часто виникали насильницькі сутички протестувальників з правоохоронцями. Відтоді акції не припинялися й сягали піку у вихідні.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд цілковито відмовився від наміру підвищити акцизи на пальне. В уряді підрахували, що податкові пільги та інші фіскальні заходи, які президент країни Еммануель Макрон оголосив для заспокоєння демонстрацій, коштуватимуть бюджету країни 10 мільярдів євро. За оцінкою економістів, ця цифра становить 15 мільярдів євро. Однак, попри поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати протести.

Telegram Channel