Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вбивство Гандзюк: Голова Херсонської ОДА Гордєєв подав у відставку

Сам додумався, чи може підказали?

Фото: Новое время

Вбивство Гандзюк: Голова Херсонської ОДА Гордєєв подав у відставку

Активісти давно вимагали звільнення посадовця

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв подав у відставку.

Про це повідомив народний депутат Олександр Співаковський, інформує Новое время.

Він також опублікував заяву Гордєєва на ім'я президента Петра Порошенка. Голова Херсонської ОДА просить звільнити його за власним бажанням.

Голова Херсонської ОДА просить звільнити його за власним бажанням.

Сам Гордєєв поки не прокоментував своє рішення.

Напад на виконуючу обов'язки керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року. Невідомий облив дівчину сірчаною кислотою, в результаті чого вона отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла).

Гандзюк померла в лікарні 4 листопада. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність, хімічні опіки з ураженням 30-39% тіла; напад з використанням хімічної речовини з метою вбивства чи нанесення ушкоджень.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що оголошено про підозру ключовому організатору нападу на активістку - Олексію Левіну на прізвисько Москал-молодший. Глава ГПУ додав, що Левін досить відома персона в кримінальному світі.

За даними слідства, він був важливим елементом підготовки та організації нападу на активістку.

У січні 2019 року СБУ оголосила в розшук Олексія Левіна (Москаленко) за підозрою в організації вбивства Гандзюк.

Батько херсонської активістки Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки Катерини Гандзюк співпрацював з членом Батьківщини Владиславом Мангером і головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим.

Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Він назвав це "політичним замовленням" і заявив, що не має наміру ховатися від слідчих.

15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення залога. Пізніше його адвокат вніс за нього заставу і глава облради вийшов на свободу.

5 квітня на нього повторно наділи електронний браслет.

Активісти вимагали від президента Петра Порошенка звільнити Гордєєва.

Telegram Channel