Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Біль, перероджений у віру, надію, любов» – у Луцьку виставка живопису бійців АТО

Експонати можна побачити в обласній бібліотеці для юнацтва.

Фото з Фейсбуку

«Біль, перероджений у віру, надію, любов» – у Луцьку виставка живопису бійців АТО

5 квітня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулась презентація виставки сакральних малюнків та ікон бійців Республіканського центру лікування та реабілітації наслідків нейротравми Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни

Роботи до обласного центру привіз боєць Руслан Кашаюк. Чоловік сам пройшов цей шлях. У найбуремніші дні Революції Гідності перебував у серці столиці. Потім була служба у добровольчому батальйоні «Айдар» у зоні АТО, поранення, реабілітація, а потім Руслан переніс ще й мікроінсульт, через який, певний час не міг розмовляти. ВІн знайшов душевний спокій у малюванні. Це заняття приносить чоловікові не лише задоволення, а й стає своєрідною арт-терапією, розслабляє та врівноважує.

 

Експонати можна побачити в обласній бібліотеці для юнацтва.

Пройшовши пекло війни, волинянин Руслан Кашаюк, не лише повернувся до мирного життя, але допомагає іншим бійцям реабілітуватись після пережитого та малює ікони, обличчя бійців та волонтерів.Виставку у Луцьку благословив військовий капелан Михайло Бучак. Також він подякував Руслану за його добрі справи.

 

Чоловіки кажуть, що у такий спосіб отримують душевний спокій. Військовий побратим Владислав Зборовський вважає, що займатись творчістю, допомагати пораненим – неабияк цінно і важливо.
До створення картин долучились і близькі воїнів, адже декому через важкі травми важко тримати пензель у руках. Експонати можна побачити в обласній бібліотеці для юнацтва.

Telegram Channel