Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Озерцях на Горохівщині парафіянам представлено настоятеля храму

Декан Горохівського деканату отець Андрій Сидор (праворуч) і настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Озерці отець Петро Янюк.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

В Озерцях на Горохівщині парафіянам представлено настоятеля храму

А також цими днями вже офіційно зареєстрували новий церковний статут

Духовного наставника отця Петра Янюка  прихожанам Свято-Хресто-Воздвиженського храму відрекомендував декан Горохівського деканату, настоятель Свято-Вознесенського храму міста Горохів отець Андрій Сидор.

Дарма, що був будень – почути Літургію Раніше Свячених Дарів прийшло багато озерчан. Молилися, щоб в Україні настав мир, аби додому повернулися всі, хто жертовно захищає державу від проросійського агресора,  і дякували Богові, що дарував автокефалію православній церкві в Україні.

Дарма, що був будень – почути Літургію Раніше Свячених Дарів прийшло багато озерчан.

Перехід своєї святині в лоно ПЦУ в історію рідних Озерець Боголюбиві озерчани  вписали почуттями  любові до своєї віри. Дітям і внукам переповідатимуть, як ревно їхня парафіяльна громада хотіла  позбутися приналежності до Московського патріархату.  А щоб ця подія настала якнайшвидше, від Водохреща  не жалкували власного часу, старань, душі керівник ПСП «Озерці» Тетяна Новосад, екс-Рачинський сільський голова Марія Луць, жителі села Петро Слюз, Андрій Батюк, Олексій Луць, староста церкви Євген Вітюк. Цими днями вже офіційно зареєстрували новий церковний статут свого храму.

Отець Андрій Сидор і отець Петро Янюк із парафіянками храму, керівником ПСП «Озерці»  Тетяною Новосад,  екс-Рачинським сільським головою Марією Луць і юними прислужниками Петром Ромашком і Олександром Суслом. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Отець Андрій Сидор і отець Петро Янюк із парафіянками храму, керівником ПСП «Озерці» Тетяною Новосад, екс-Рачинським сільським головою Марією Луць і юними прислужниками Петром Ромашком і Олександром Суслом. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 …Із отцем Андрієм перед Божою Службою спілкувалися по-родинному: священик закликав усіх, хто має гарний голос і слух, співати у сільському церковному хорі.  Жінки і чоловіки не заставили прохати себе двічі: і молоді, і старші відразу ж об’єдналися у чимале милозвучне товариство, яким цього дня керувала дяк Свято-Вознесенського храму міста Горохова Єлизавета Поліщук. Пані Ліза не приховувала, що виконувати цю почесну місію їй було дуже приємно. Озерці – її наймиліша серцю батьківщина.

Священик закликав усіх, хто має гарний голос і слух, співати у сільському церковному хорі.  

Коли ж закінчилася велелюдна молитва, отець Андрій Сидор подякував всім за мудре рішення  бути в лоні рідної Української Церкви. Пригадав, як 25 років тому, коли озерцівська святиня була ще не освяченою, схиляв голову в молитві перед нею, в шані – перед її будівничими і прихожанами. І на їхнє запрошення першим святив навколо новозбудованого храму паски на тодішній Великдень. 

Священики з парафіянами і хористами. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Священики з парафіянами і хористами. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 Декан зачитав указ митрополита Луцького і Волинського Михаїла про призначення настоятелем Свято-Хресто –Воздвиженського зраму села Озерець отця Петра Янюка. Свого нового духовного наставника вже встигли полюбити як особистість  не лише  прихожани Свято-Хресто-Воздвиженського храму в Озерцях, а й миряни храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Рачині, де він служить теж із лютого місяця.  Чим сподобався церковним громадам? «Файний розумом і серцем, добрий, терпеливий. Перш, ніж щось зробити, радиться з нами. Не конфліктував ні з ким із тих небагатьох наших односельців, які забажали залишитися вірними священикам – слугам  московському патріархату.  Навпаки – навчав все робити з любов’ю, не оскверняти жодної справи поганими словами, нещирими думками, а об’єднуватися заради злагоди й миру в селі і в Україні», – казали люди.

Декан Горохівського деканату отець Андрій Сидор (праворуч) і настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Озерці отець Петро Янюк.
Декан Горохівського деканату отець Андрій Сидор (праворуч) і настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Озерці отець Петро Янюк.

 Священнослужителям щиро дякували за мудрість сердечними словами і барвистими квітами керівник ПСП «Озерці»  Тетяна Новосад і екс-Рачинський сільський голова Марія Луць.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel