Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Помер легендарний український співак: його голос причаровував мільйони

Прощання зі співаком відбудеться 13 квітня в фойє театру о 10:30. О 12:00 - відспівування в Іллінській церкві, вулиця Почайнинська, 2.

Znaj.ua.

Помер легендарний український співак: його голос причаровував мільйони

У віці 73 років помер знаменитий український співак, соліст Національної опери України, народний артист Іван Пономаренко

«З глибоким сумом повідомляємо, що 11 квітня 2019 зупинилося серце соліста Національної опери України, видатного українського співака, народного артиста України Івана Пономаренка. Український музичне мистецтво втратило великого співака, з ім'ям якого пов'язана одна з найяскравіших сторінок сучасного оперного виконавства, людини, який своє життя, серце і талант віддав служінню мистецтву. Створені ним на сценах Національної опери України, Одеської опери, а також у багатьох шанованих оперних театрах світу образи відрізнялися вокал  і сценічним досконалістю, чарували неповторним тембром голосу співака, його вмінням передати найтонші нюанси партії й увійшли до золотої скарбниці українського оперного виконавства», - йдеться в некролозі на сайті Національної опери України.

Народний артист помер в Києві. Він був радянським і українським оперним співаком (баритон), народним артистом України.

... в 1981 році він переїхав до Києва, де став солістом Національної опери України. 

Народився Пономаренко 11 листопада 1945 року в селі Калинівка Миколаївській області. Закінчив Одеську консерваторію. У 1974 році отримав свою першу премію на конкурсі імені П.І. Чайковського. У цьому ж році він став солістом Одеського театру опери і балету, а в 1981 році він переїхав до Києва, де став солістом Національної опери України. Багато років викладав у Національній академії Чайковського. Нагороджений орденами «За заслуги» III, II, I ступенів.

Прощання зі співаком відбудеться 13 квітня в фойє театру о 10:30. О 12:00 - відспівування в Іллінській церкві, вулиця Почайнинська, 2. 

Джерело: znaj.ua
Telegram Channel