Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зі шкільної лави треба знати, як прожити «День за розкладом»

Учасники семінару отримали поради з розвитку навичок особистого тайм-менеджменту

Володимир-Волинський районний методичний кабінет

Зі шкільної лави треба знати, як прожити «День за розкладом»

В районному методичному кабінеті відбувся практичний семінар вихователів груп продовженого дня на тему: «Підтримка особистісного розвитку та формування навичок раціонального використання часу в освітньому процесі ГПД

Всім людям, а педагогам, мабуть, найбільше відома проблема колосальної нестачі вільного часу. Написати конспекти, підготуватись до уроків, виступів, зборів… Звичайно, постає питання: «Як виконати всі важливі справи вчасно? За що братись в першу чергу? Як ефективно спланувати свій час, щоб у житті залишилось місце на відпочинок, хобі, особисте життя? 

Працюючи у групах створювали колажі «День за розкладом» і «День без розкладу», аналізували стиль життя школярів, переглядали комікси, вчились вести облік свого часу та пробували себе в ролі Шерлока Холмса. 

Відповіді на всі ці запитання учасники семінару отримали на практичному занятті «Тайм-менеджмент» у професійній діяльності сучасного педагога», яке провела практичний психолог опорного закладу «ЗОШ І-ІІІ ст. с. Суходоли» Карабась О.О. В ході заняття вихователі ознайомилися з основними принципами та методами тайм-менеджменту, створювали і порівнювали діаграми з реальним та бажаним розподілом свого часу, працюючи у групах визначили найпоширеніші «поглиначі» і «пастки» часу, вчились правильно розставляти пріоритети, взяли участь в аукціоні «Як розпорядитись своїм життям».

На тренінговому занятті «Тайм-менеджмент» для школярів, яке провела вихователь ГПД Шуба Н.О. (ЗОШ І-ІІ ст. с. П’ятидні) педагоги мали змогу відчути себе учнями. Працюючи у групах створювали колажі «День за розкладом» і «День без розкладу», аналізували стиль життя школярів, переглядали комікси, вчились вести облік свого часу та пробували себе в ролі Шерлока Холмса. 
На завершення всі учасники семінару отримали поради з розвитку навичок особистого тайм-менеджменту.

Джерело: Володимир-Волинський районний методичний кабінет
Telegram Channel