Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Принесімо спочилим свою живу любов і молитву, а не шкідливе сміття

Не несіть сміття на цвинтар.

Волинські новини

Принесімо спочилим свою живу любов і молитву, а не шкідливе сміття

До цього закликають камінь-каширські священики

Наближається Великдень, Пасха Господня, Воскресіння із мертвих Господа нашого Іісуса Христа. Традиційно, кожен старається в міру своїх сил і можливостей належно підготуватися до цього величного торжества, в часі святкування котрого православні християни не оминають своєю любов’ю та молитвою і тих, хто відійшов із цього земного життя до Вічності.

В передсвятковий час відбуваються прибирання кладовищ, і з року в рік збільшується обсяг різного сміття, котре наповнює територію спочинку наших померлих родичів. Левова частка всього того, що вивозиться із кладовищ на смітники, - пластикові квіти і вінки.

До їхнього складу входять токсичні речовини, які стають смертоносною отрутою, що виділяється в повітря при спалюванні та стає причиною різних захворювань, в тому числі і онкологічних.

А ці вироби становлять величезну небезпеку для навколишнього середовища та здоров’я людей. До їхнього складу входять токсичні речовини, які стають смертоносною отрутою, що виділяється в повітря при спалюванні та стає причиною різних захворювань, в тому числі і онкологічних. Ця “атрибутика”, що не має нічого спільного з вшануванням спочилих, стає сотнями, а той тисячами тонн шкідливої пластмаси, що потрапляє на смітники та століттями розкладається.

Йдучи на кладовище, краще принесімо не мертві квіти, а живі, що символізують собою нашу віру у Вічне життя. Кошти, що витрачаються на придбання пластику краще віддати бідним чи обездоленим як пожертву за наших спочилих з молитовними проханнями Милості Божої для їхніх безсмертних душ.

Дуже важливо вже зараз розпочати викорінювати цю шкідливу традицію – засмічування кладовищ небезпечним пластиком, а також навчати цьому своїх дітей і внуків, щоби в майбутньому, коли Господь покличе нас у Вічність, наші могили не потопали в тому всьому смітті, яке, на превеликий жаль, наповнює по нашій вині сучасні кладовища, повідомляється на сайті Камінь-Каширського благочиння.

Telegram Channel