Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині стався черговий конфлікт на міжконфесійному грунті

На подвір’ї місцевої церкви відбувалися Богослужіння двох громад, після їх завершення між вірянами виникла сутичк.

Нацполіція України

На Рівненщині стався черговий конфлікт на міжконфесійному грунті

Цього разу біля приміщення церкви у селі Розваж Острозького району

Як повідомили у Рівненській єпархії Православної Церкви України, у неділю, 14 квітня парафіяни ПЦУ села Розваж, маючи на руках усі документи, зайшли до Космо-Даміанівського храму - пам'ятки архітектури Національного значення.

А отця Віктора Земляного віряни не пустили до церкви.

Незважаючи на шалений опір, комісії вдалося провести інвентаризацію. А отця Віктора Земляного віряни не пустили до церкви. Священики відправили подячний молебень української мовою. Тимчасовий настоятель храму отець Іван Мурашко провів парафіяльні збори, які обрали нову парафіяльну раду і ревізійну комісію. Прихильники УПЦ МП винесли з церкви підсвічники, ікони та інші речі, пожертвувані ними для храму. На разі, парафіяни організували чергування.

На місце події терміново виїхали правоохоронці. Як повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції в Рівненській області, поліцейські, зокрема, встановили, що на подвір’ї місцевої церкви відбувалися Богослужіння двох громад. Після їх завершення між вірянами виникла сутичка, під час якої одному з місцевих жителів стало зле.

На місце інциденту викликали «швидку», медики якої надали допомогу чоловікові. Крім того, до поліції надійшло повідомлення від 16-річної жительки села Розваж, що під час конфлікту біля церкви вона отримала тілесні ушкодження.

 
Telegram Channel