Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
 «Якщо шкільного обладнання не буде до 1 вересня – це провина вашої облради»

Лілія Гриневич: Маємо гіркий досвід минулого року, коли до 1 вересня місцевими органами самоврядування було освоєно лише 40% коштів на обладнання перших класів.

ФОТО: Олександра ДУРМАНЕНКА

«Якщо шкільного обладнання не буде до 1 вересня – це провина вашої облради»

Лілія Гриневич назвала Волинську, Івано-Франківську, Київську, Тернопільську та Запорізьку області під загрозою зриву вчасних закупівель обладнання для першого класу НУШ

Облради Волині й Івано-Франківщини планують розподілити гроші для закупівлі обладнання для перших класів НУШ лише в травні, а Київська, Тернопільська та Запорізька області взагалі не мають розуміння щодо можливих термінів прийняття цього рішення. Без такого розподілу місцеві органи самоврядування не можуть почати закупівлі, а значить у цих регіонах високий ризик зриву закупівель обладнання для класів НУШ до 1 вересня.

На цьому наголосила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич  9 квітня під час Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у місті Дніпрі, йдеться на сайті МОН України.

«Основна проблема в цих регіонах – з боку обласних рад, бо саме вони мають розподілити кошти. Дуже важливо, щоб суспільство знало: якщо у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Тернопільській та Запорізькій областях парти та шкільне обладнання не встигнуть поставити до 1 вересня – це провина вашої облради, яка не змогла зібратися, щоб просто віддати далі гроші на місця для закупівель. Саме ці люди будуть винні в тому, що ваші діти не отримали парт, інших меблів та дидактичних матеріалів вчасно», – зазначила Лілія Гриневич.

Саме ці люди будуть винні в тому, що ваші діти не отримали парт, інших меблів та дидактичних матеріалів вчасно, – зазначила Лілія Гриневич. 

Вона також додала, що зараз є вже 12 областей-лідерів, що розподілили всі кошти і найближчим часом зможуть почати закупівлі. Йдеться про Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську, Луганську, Одеську, Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку, Полтавську, Сумську та Львівську області.

"Ми маємо гіркий досвід минулого року, коли до 1 вересня місцевими органами самоврядування було освоєно лише 40% коштів на обладнання перших класів. Тож маємо зробити все від нас залежне, щоб не допустити такої ситуації цьогоріч. Ми свою роботу над помилками зробили – віддали гроші з центрального бюджету на 2 місяці раніше – ще у лютому. Тепер і ви маєте зробити свою", – підкреслила Міністр.

Telegram Channel