Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чому годувати мешканців зоопарку категорично не можна?

Не годуйте тварин у зоопарку.

Луцький Зоопарк

Чому годувати мешканців зоопарку категорично не можна?

Будь-яка їжа, яку мешканці зоопарку отримують від «надтурботливих» відвідувачів, може серйозно зашкодити їхньому здоров'ю або навіть призвести до катастрофічних наслідків

У тварин порушуються обмінні процеси в організмі, вони хворіють, набирають зайву вагу або, навпаки, втрачають її, у них з'являються проблеми з травною системою, випадає шерсть, притупляється нюх. Це лише дещиця тих наслідків, які тягне за собою невинне на перший погляд бажання пригостити наших підопічних чимось смачним.

Якщо ви стали свідком того, як хтось намагається кинути в вольєр їжу або інший сторонній предмет, нагадайте цій людині про те, що це заборонено. Або ж зверніться до співробітників зоопарку за допомогою.

У кожного з мешканців нашого зоопарку свій раціон, науково обгрунтований і підібраний відповідно до індивідуальних особливостей організму тварини. Леви, єноти, рисі, мавпи та усі інші отримують лише зі свого меню необхідні поживні речовини, мікроелементи і вітаміни, також їм дають спеціальні корисні ласощі. Крім того, у кожного звіра свій графік годування, тобто їжу та чи інша тварина споживає тільки в певні години. Все, що порушує цей розпорядок, негативно позначається на самопочутті та загальному стані організму мешканців зоопарку.

У ЖОДНОМУ разі не годуйте тварин і ставтеся до них дбайливо і з повагою. Якщо ви стали свідком того, як хтось намагається кинути в вольєр їжу або інший сторонній предмет, нагадайте цій людині про те, що це заборонено. Або ж зверніться до співробітників зоопарку за допомогою.

 

 

Джерело: Луцький Зоопарк
Telegram Channel