Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині планують створити плодово-ягідний кооператив

Агровирбників проконсультували Юрій Горбенко, Людмила Петриканин та Наталія Козак.

agrovolyn.gov.ua

На Волині планують створити плодово-ягідний кооператив

Відбулася робоча зустріч із ФОП Галиною Пушкарук та представницею ФГ «Маньківські овочі» Вікторією Трасковською

Поштовхом до цього став семінар, який відбувся у Цуманській ОТГ на початку квітня цього року, інформує Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Агровирбників проконсультували директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, заступник директора Людмила Петриканин та координатор проекту «Ключ до успіху» Наталія Козак.

Галина Пушкарук давно обмірковувала створення фермерського господарства, а також - кооперативу, адже обізнана у його перевагах, проте є й перестороги: «Необхідною складовою для подальшого розвитку агрогосподарства є переробка та вихід на зовнішні ринки. Групувати потрібно порядних людей, яким можна довіряти. Крім того, кооперація повинна бути вигідною для усіх членів».

Плодово-ягідний кооператив повинен включати щонайменше сім членів, один з яких – фермерське господарство. Кооперативам компенсують 70% вартості техніки та обладнання (не більше 3 млн грн на один кооператив) з державного бюджету. 

Вікторія Трасковська поділилася досвідом, здобутим під час стажування у Німеччині. Агровиробникам розповіли про особливості господарювання в кооперативі, його переваги та державні підтримки, якими можна буде скористатися.

Отже, плодово-ягідний кооператив повинен включати щонайменше сім членів, один з яких – фермерське господарство. Кооперативам компенсують 70% вартості техніки та обладнання (не більше 3 млн грн на один кооператив) з державного бюджету.

З обласного бюджету кооперативи можуть отримати відшкодування до 50% вартості холодильного та іншого обладнання з переробки, техніки та обладнання для с/г робіт, але не більше 100 тис. грн з обласного бюджету і стільки ж з місцевого бюджету.

Галина Пушкарук та Вікторія Трасковська обмірковують питання об’єднання у кооператив, а присутні представники аграрних відомств запевнили їх у фаховій допомозі та підтримці.

Telegram Channel