Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Відбулися «Вісімнадцяті читання пам'яті В'ячеслава Липинського» (Фото)

Вшанували видатного мислителя

Фото Л.Максимова

Відбулися «Вісімнадцяті читання пам'яті В'ячеслава Липинського» (Фото)

Науково-практична конференція пройшла у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського

У селі Затурці Локачинського району на Волині успішно функціонує єдиний в Україні і світі меморіальний музей мислителя та філософа В’ячеслава Липинського. Саме тут пройшли його дитячі роки, звідси вирушив він в останню дорогу. У Затурцях Липинський мріяв про майбутнє України, звідки писав листи-роздуми.

Під час заходу Г. Гулько представив для огляду скарби срібних монет ХVІІ ст. з с. Мовчанів Локачинського району та колекцію книг ХІХ-ХХ ст. Книги подаровано музею. В.Кушнір презентував виставку «Гіркий хліб еміграції». Фото Л.Максимова

Учасники конференції вшанували пам'ять нашого видатного земляка покладанням квітів до його погруддя. У просторій конференцзалі музею привітали присутніх завідувач кафедри політології та державного управління СНУ імені Лесі Українки О.Ярош, заступник голови Затурцівської сільської ради В.Демидюк, депутат обласної ради М.Скоп'юк. Модератор: В. Кушнір -- завідувач музею.

Були заслухані доповіді В.Бортнікова, І.Ковальчука, В.Малиновського, О.Мельника, Г.Бондаренка, Н. Гатальської, А.Климчука, В.Чопко. Під час заходу Г. Гулько представив для огляду скарби срібних монет ХVІІ ст. з с. Мовчанів Локачинського району та колекцію книг ХІХ-ХХ ст. Книги подаровано музею. В.Кушнір презентував виставку «Гіркий хліб еміграції».

Telegram Channel