Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У ЦВК зазначають, що українці свідомо псували бюлетені у першому турі виборів

Законом заборонено фотографування, відеофіксація результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування.

УНН

У ЦВК зазначають, що українці свідомо псували бюлетені у першому турі виборів

Громадяни України, які взяли участь у голосуванні на виборах президента 31 березня, свідомо псували бюлетені на дільницях, загалом визнані недійсними майже 250 тисяч бюлетенів

Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук у Facebook, передає УНН.

«За результатами дня голосування 31 березня, майже чверть мільйона бюлетенів були визнані недійсними. Причиною цього стали, часом і незаконні, дії громадян. Бюлетені свідомо псували», - повідомила голова ЦВК.

На думку пані Сліпачук, це не прояв позиції, а образа великої кількості людей.

Але, на її думку, це не прояв позиції. «Це, фактично, образа великої кількості людей: працівників «Поліграф комбінату «Україна», які працювали навіть уночі, щоб вчасно надрукувати і запакувати, людей, які розвозили бюлетені, зрештою, членів дільничних комісій, які ці бюлетені отримали, видавали, а потім і рахували. Це наші співвітчизники, часом, знайомі, родичі і друзі. Нагадаю також, що виготовлення бюлетенів відбувалося за кошт Державного бюджету, а це теж наші з вами гроші», - зазначила Сліпачук.

Також вона нагадала, що законом заборонено фотографування, відеофіксація результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування.

Telegram Channel