Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Льотчики ЗСУ обурилися, що суд виправдав Росію у справі Іл-76

Військові закликали судові інстанції різного рівня не розділяти країну, приймати виважені та державницькі рішення.

Укрінформ

Льотчики ЗСУ обурилися, що суд виправдав Росію у справі Іл-76

16 квітня суд відмовився визнати, що загибель в липні 2014 року командира транспортного літака Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Олександра Бєлого та півсотні українських захисників стала результатом збройної агресії Російської Федерації

Бойові льотчики авіації Повітряних сил Збройних сил України обурені цим рішенням суду.

Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ, передає УП.

«Ми, бойові льотчики авіації Повітряних Сил Збройних Сил України глибоко обурені ганебним рішенням судді Мелітопольського міського районного суду Юлії Горбачової щодо позову вдови загиблого офіцера», – йдеться в заяві.

Таке враження, що не український суд за не українські гроші намагається прискорити забуття про війну та про агресію окупанта.

«Виникає питання: як після прийняття таких судових рішень військові льотчики та інші військовослужбовці Збройних Сил України можуть якісно виконувати бойові завдання в районі проведення Операції Об’єднаних сил?», – обурюються вони.

«Таке враження, що не український суд за не українські гроші намагається прискорити забуття про війну та про агресію окупанта. За кожним із подібних рішень криються сльози і розпач батьків, вдів та дітей, які втратили своїх рідних, що стали на захист української землі», – додають льотчики.

Вони нагадали судді: «За аналогічних умов, від російських ракет, загинули ще п'ятнадцять військових льотчиків Повітряних сил, серед яких Герої України Костянтин Могилко та Дмитро Майборода, а ще льотчики армійської авіації Сухопутних військ та три сотні пасажирів рейсу МН-17».

Telegram Channel