Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Екологи б’ють на сполох

Під загрозою зникнення.

фото з сайту druzy

Екологи б’ють на сполох

Через підпали очерету й верболозу гинуть різні види фауни

Фахівці пояснюють, навесні з’являється потомство у зайців, відкладають яйця куріпки та фазани, гніздяться водоплавні птахи. Відтак саме вони під найбільшою загрозою зникнення.

– Люди, може не задумуючись, чи невідомо з яких причин палять. А в очеретах же фазани, куріпки, зайці в сухій траві, а коли все горить – це жахливо! Мати-фазанка захищає гніздо до останнього і часто гине, бо не встигає злетіти, і зайчата не можуть врятуватися, коли усе горить, – говорить голова Компаніївської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок Анатолій Мічкалов.

Відповідальність за спалення сухостою – лише невеликий штраф.

Відповідальність за спалення сухостою – штраф до трьох сотень гривень. Однак для природи наслідки більш непоправні, наголошують фахівці.

– Щороку люди як палили, так і палять. Зараз такі найпопулярніші серед мисливців види дикої фауни як фазан і заєць-русак, на яких щороку полюють дві тисячі мисливців, опинилися під загрозою зникнення, – констатує заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кваша.

Джерело: pravda-kr
Telegram Channel