Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Паску освятять на подвір’ї знищеної вогнем церкви

Святиня живе в пам’яті вірян

ua.igotoworld.com

Паску освятять на подвір’ї знищеної вогнем церкви

У Великодню ніч Пасхальне богослужіння Свято-Іллінської громади Каменя-Каширського буде звершуватися на території церковного подвір’я знищеного вогнем пожежі храму святого пророка Іллі

Рівно опівночі початок Пасхальної заутрені, далі Божественна Літургія, по завершенні котрої Чин освячення пасок, крашанок та інших приношень.

Настоятель протоієрей Стефан та клірик храму протоієрей Владислав разом із парафіянами запрошують усіх бажаючих помолитися разом у Пасхальну ніч на святому для багатьох поколінь Камінь-Каширців місці.

Про це повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння.

Настоятель протоієрей Стефан та клірик храму протоієрей Владислав разом із парафіянами запрошують усіх бажаючих помолитися разом у Пасхальну ніч на святому для багатьох поколінь Камінь-Каширців місці.

Довідково:

Церква Святого Пророка Іллі була побудували у місті у 1700 році. Освятили її у 1701 році і вона почала називатись іменем Святого Іллі. Дослідники вважають, що її звели на площі, де колись стояла ще давніша святиня. Поруч збудували дзвіницю. Обидві будівлі були зведені з дерева, встановлені на фундаменті з каменю. Біля храму було розміщене кладовище. Церква мала один купол висотою один поверх, була тризрубна. Це поширений тип таких споруд на Волині. Світло потрапляло в церкву через маленькі прямокутні вікна. Будівля була покрита гонтом. У 1880 році був проведений ремонт будівлі, дзвіницю демонтували і прибудували до храму. У 1888 році тут встановили новий іконостас. У 1924 році провели реконструкцію дзвіниці. За часів Першої світової війни з неї зняли дзвони на потреби війська. У 1928 році були куплені чотири нових і встановлені на дзвіниці. За часів Радянського Союзу храм був зачинений для церковних богослужінь. У цей період вона поступово руйнувалася. Частина церковного іконостасу була перенесена до храму Різдва Пресвятої Богородиці, який знаходиться в цьому ж місті. У 1980 році зруйнувалась основна баня. Через декілька років її відновили. Церкву повністю відремонтували в період 1989–1990 років. Дах покрили новою бляхою, стіни оздобили брусом, встановили пластикові вікна. Церкву відновили, і на свято Іллі вона знову пережила народження. Храм передали громаді Московського патріархату. Вночі 8 квітня 2015 року храм Святого Іллі в Камінь-Каширському згорів. Церква була віднесена до пам'яток архітектури національного значення

Telegram Channel