Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинський депутат закликає йти завтра під Верховну Раду заради мови

Ігор Лапін

ВАР

Волинський депутат закликає йти завтра під Верховну Раду заради мови

У четвер, 25 квітня, Верховна Рада України голосуватиме проект закону № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної», розгляд проекту триває близько двох місяців

Народний депутат Ігор Лапін, який є одним із співавторів, вважає, що закон про мову є фундаментальним для держави. Народний обранець закликає побратимів підтримати вищевказаний проект закону, висловивши свою позицію під стінами парламенту.

Ми всі відстоюємо нашу українську ідентичність, ми відстоюємо одну із фундаментальних речей Держави Україна – закон про українську мову

«Я запрошую всіх взяти участь у підтримці законопроекту біля ВРУ, щоб дати зрозуміти, що ніякого реваншу не буде! Ми всі відстоюємо нашу українську ідентичність, ми відстоюємо одну із фундаментальних речей Держави Україна – закон про українську мову», – повідомив парламентар.

«…Мені особливо важлива допомога однодумців-побратимів при відстоюванні фундаментальних речей державності. До таких фундаментальних речей я відношу декомунізацію, питання закону про освіту, питання мовних квот та інше… Тому що, люди приходять і йдуть. Законодавство змінюється, адаптується технології, удосконалюються, а фундаментальні речі залишаються фундаментальними речами. Закликаю всіх у четвер, прийти до ВРУ на 9 годину ранку та підтримати українську мову. Ми в своїй державі дожилися до того, що нам потрібно захищати рідну мову», – додав Лапін.

Джерело: Волинське агентство розслідувань.
Telegram Channel