Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Мешканці Рівненщини віддали поліцейським майже сотню рушниць

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після відповідної перевірки можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законодавством порядку.

Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Мешканці Рівненщини віддали поліцейським майже сотню рушниць

Із початку місячника добровільної здачі зброї жителі області добровільно видали до поліції 180 одиниці зброї, зокрема 94 — гладкоствольної, і 288 набоїв

Правоохоронці нагадують, що впродовж квітня цьогоріч громадяни мають змогу звернутись до відділів і відділень ГУНП, до дільничних офіцерів поліції області та добровільно здати зброю, боєприпаси, вибухові речовини і спеціальні засоби в рамках місячника, який розпочався на території України та Рівненщини зокрема. У разі добровільної здачі зброї, що передбачено частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу України, громадяни звільняються від кримінальної відповідальності. Однак за незаконне поводження із вогнепальною або холодною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами частина 1 та 2 вказаної статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Торік поліцейські Рівненщини зареєстрували 298 кримінальних проваджень щодо незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Також громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у п’ятиденний строк зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність за статтею 190 КУпАП у виді штрафу та конфіскації зброї.

Нагадаємо, що торік поліцейські Рівненщини зареєстрували 298 кримінальних проваджень щодо незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel