Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Ковелі обговорювали, як запобігти рейдерству

Мобільна точка доступу працювала у місті залізничників

Управління державної реєстрації ГТУЮ у Волинській області

У Ковелі обговорювали, як запобігти рейдерству

В рамках роботи мобільної точки доступу до системи правової допомоги та з метою обговорення питань захисту майнових прав землекористувачів, працівники юстиції Волині, спільно із фахівцями Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Нацполіції та держгеокадастру провели зустріч з представниками органів місцевого самоврядування та аграрного бізнесу

Усім присутнім повідомлено, що при виникненні випадків рейдерського захоплення земельних паїв, аграрії та власники паїв можуть звернутись до оперативного штабу, що діє в області або зателефонувати на гарячу лінію Національної поліції України. 

Окрім цього, присутніх проінформовано про порядок оформлення договорів оренди сільськогосподарських земель, строки їх дії та порядок їх розірвання.

Також, власників сільськогосподарських ділянок повідомлено про сервіс SMS-Маяк, що дає можливість дізнатися про всі зміни в реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень через SMS-повідомлення. Окрім цього, присутніх проінформовано про порядок оформлення договорів оренди сільськогосподарських земель, строки їх дії та порядок їх розірвання.

Джерело: Управління державної реєстрації ГТУЮ у Волинській області
Telegram Channel