Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 В Луцькому НТУ Передвеликодня благодійна виставка-продаж

Кошти, вилучені з продажу будуть закуплені іграшки у Рожищенський навчально-реабілітаційний центр для дітей.

ЛНТУ

В Луцькому НТУ Передвеликодня благодійна виставка-продаж

Уже традиційно стіни Луцького національного технічного університету прикрашають мистецькі вироби. Цього разу такими виробами стали чудові дизайнерські пасхальні віночки, які виготовили задля проведення Передвеликодньої благодійної виставки-продаж. Зауважимо, що віночки можна придбати, а за кошти, вилучені з продажу будуть закуплені іграшки у Рожищенський навчально-реабілітаційний центр для дітей. Організував захід факультет будівництва та дизайну, а творили великодню красу студенти Д-21 та АМ-21 під керівництвом своїх кураторів - Юлії Бондарук і Зоряни Рубан.

Презентувала виставку відвідувачам та розповіла про її основну мету заступник декана ФБД Ольга Приступа. Вона зауважила, що ідея акції полягає у тому, аби нагадати усім, що Великдень – це свято добра, любові та доброчинності. Саме тому й виникла ідея зробити корисну у всіх аспектах справу за допомогою творчості і краси.

«Віночок – це оберіг. Оскільки, за формою він нагадує сонце, то це ще й символ тепла та гармонії. Замкнуте коло – єднання, яке так необхідно зараз українському народові. Тож, розумієте, що кожен представлений екземпляр дуже значущий та особливий. Ми щиро хочемо, аби настрій, з яким вони створювалися, і закладена в них енергетика передалися кожному дому, куди потраплять наші віночки», - розповіла Ольга Приступа.

Далі слово передали проректору з науково-педагогічної роботи Сергію Шимчуку. Він відзначив, що  передпасхальні дні  несуть в собі особливий сакральний зміст. Тому, дуже важливо саме у цей час робити добро і приносити радість оточуючим. «Ця виставка не просто для того, аби показати вміння наших студентів, це – демонстрація нашої небайдужості. Тому запрошую усіх долучитися до такої чудової акції і зробити цей світ трішки кращим», - закликав Шимчук.

Щодо того, на що підуть кошти, зібрані від продажу великодніх віночків, розповіла куратор групи Д-21 Юлія Бондарук: «Саме передвеликодня атмосфера надихнула нас на проведення цієї акції. Дійсно захотілося принести трішки радості тим, хто цього справді потребує. Тож ми поспілкувалися з дітками, які перебувають у Рожищенському навчально-реабілітаційному центрі і отримали «замовлення» на придбання іграшок. Це дійсно їх потішить, а нам принесе справжнє задоволення від того, що долучилися до такої доброї справи».

Цікаво, що в роботах представлені не лише традиційні для України пасхальні символи яєць та верби, а й європейські мотиви. Кролики, пташки, зірочки, пір’їнки, різнокольорові стрічки та мереживо вдало поєднала у композиції наша творча молодь. Вони доклали максимальних зусиль, аби кожен, хто придбає такий віночок у свою оселю зміг повною мірою відчути атмосферу свята.

Джерело: Олена Третяк, інформаційний відділ Луцького НТУ
Telegram Channel