Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині випустили на волю 80 фазанів

80 фазанів випустили на волю.

фото з сайту Волинського ОУЛМГ.

На Волині випустили на волю 80 фазанів

Збільшення чисельності та різноманітності мисливської фауни – одне з головних завдань, над яким працюють лісівники Волині

Начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко неодноразово наголошував, що Волинь має потенціал і всі можливості для того, щоб полювання в наших угіддях вважалося престижним, щоб до нас приїздили європейські мисливці, щоб підприємства заробляли на організації полювань кошти і мисливське господарство врешті стало прибутковим.  

Волинь має потенціал і всі можливості для того, щоб полювання в наших угіддях вважалося престижним, щоб до нас приїздили європейські мисливці.

Досягнути цього цілком можливо. Так, це не станеться за рік. Але невеликими та впевненими кроками результат обов’язково стане помітним.

Вольєрне розведення, яке в результаті принесе утворення маточного поголів’я, у комплексі зі сприятливими умовами для життя тварин, що включають регулювання чисельності хижаків, облаштування підгодівельних майданчиків та утримання якісної кормової бази, заходи з унеможливлення браконьєрства – реальні та дієві кроки.

І в цьому напрямку повинні працювати усі користувачі мисливських угідь. Адже ліси, як і мисливські угіддя, не мають кордонів. Тому зусилля повинні бути спільними. На цьому неодноразово наголошувалося під час численних нарад з користувачами мисливських угідь, що відбуваються з ініціативи Волинського ОУЛМГ.

Не останню роль для розвитку мисливського господарства відіграє і свідомість населення.

Не останню роль для розвитку мисливського господарства відіграє і свідомість населення. Адже чимало птахів, у тому числі й мисливських, як фазан, гніздяться у чагарниках. І саме навесні, коли розпочинається період розмноження птахів, відбуваються масові підпали торішньої трави. Такі безвідповідальні дії громадян приносять значну шкоду світу флори і фауни.

Тож привернення уваги волинян до ситуації, особливо навесні, також є одним із головних завдань комплексного розвитку мисливського потенціалу області.

Джерело: Прес-служба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel