Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Ліс в урочищі Гурби оживе на три дні

На тереновій грі молодь випробовує силу волі та духу.

gurby.org.ua

Ліс в урочищі Гурби оживе на три дні

2-5 травня цього року в урочищі Гурби, що в Здолбунівському районі Рівненської області, відбудеться теренова гра «Гурби-Антонівці»

Організатори заходу: міністерство молоді і спорту і Молодіжний Націоналістичний конгрес України.

Саме там 75 років тому Українська Повстанська Армія вийшла на героїчний бій з військами НКВС. Сили ворогів і технічне забезпечення були в рази більшими. Хоч радянське військо і здобуло тактичну перемогу, та це не зламало морального духу наших воїнів. Вони проявили незламність духу і відданість Україні. Втрати УПА налічували до 100 осіб. А повстанцями було вбито майже 1 тисячу радянських солдатів, стільки ж поранено. Українці боролись за свою незалежність в XX столітті не з такою величезною кількістю солдатів і матеріально-технічним забезпеченням, як Радянський Союз, а діяли методом партизанів: застосовували тактику малих груп, нападали зненацька, намагалися обхитрити ворога.

Дух історичної боротьби пронизує кожний квадрат терену. Тож під час гри можна відчути себе гідним сином Батьківщини, який здатен подолати страх і нерішучість заради однієї мети – спільної перемоги, вважають організатори та учасники теренової гри “Гурби-Антонівці”. Традиційно у ній беруть участь представники молоді з усієї України. Щороку тут збирається до півтисячі молодих та активних людей, які не хочуть поринати у буденність, а прагнуть виходити за рамки, випробовувати себе, брати відповідальність, загартовувати тіло і дух. Вік учасників від 18-ти до 29-ти років.

Щороку тут збирається до півтисячі молодих та активних людей, які не хочуть поринати у буденність, а прагнуть виходити за рамки, випробовувати себе, брати відповідальність, загартовувати тіло і дух. Вік учасників від 18-ти до 29-ти років. 

Гра поєднує в собі елементи спортивного і морального вишколу. Прожити 3 доби в небезпечних умовах, постійно пересуваючись і йдучи на компроміс з собою, дається нелегко.

«Гурби-Антонівці» - це не змагання заради змагання. Організатори вкладають значно більший сенс у цей проект. Найперше - патріотичний. «Теренова гра» означає, що вона проходить на певній території –  історичному місці найбільшого бою УПА проти військ НКВС.

Виховний: «Гурби-Антонівці» – екстремальний захід, який гартує волю і характер учасників, ставить на шлях самовдосконалення, дає зрозуміти, що кожен здатен на більше. Також це зона здорового способу життя. На шкідливі звички тут просто немає часу.

Екологічний: обов’язковою складовою заходу є прибирання лісового масиву на міс ці гри. Організатори та учасники, користуючись нагодою, після закінчення гри разом очищають територію лісу від сміття.

Консолідуючий: це жива школа братерства, боротьби і командної роботи. Гра триває 60 годин безперервно. За цей час учасники стають частиною одного цілого: ділять побут, пліч-о-пліч змагаючись за перемогу. Участь безкоштовна.

Валентин Ставський


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel