Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Храм увінчають куполами

Парафіяни та настоятель храму о. Віктор вірять, що з Божою поміччю та допомогою небайдужих земляків ще в цьому році вдасться встановити покрівлю, а згодом й завершити всі будівельні роботи.

Фото Сергія Боярчука

Храм увінчають куполами

Здається, ще нещодавно в Любомлі закладали фундамент церкви св. архистратига Ми­хаїла, а тепер, перед самим Великоднем, встановленням восьмигранних верхів – так званих восьмерик, фактично завершується зведення основної конструкції будівлі. На них монтуватиметься покрівля – сферичні куполи. Їх буде п’ять – один центральний і чотири бокових

Складність робіт полягає в тому, що всі елементи монтуються на землі, а потім з філігранною точністю встановлюються на центральну частину приміщення. Для цього потрібен відповідний кран, якого відшукали в Ковелі. Слід віддати нележне і бригаді майстрів, котрі трудяться на будівництві церкви та мають відповідний досвід. Отож, їм вдалося доволі швидко встановити всі конструкції на своє місце і надійно закріпити.

Парафіяни та настоятель храму о. Віктор вірять, що з Божою поміччю та допомогою небайдужих земляків ще в цьому році вдасться встановити покрівлю, а згодом й завершити всі будівельні роботи.

 

На цьому робота не припиняється, її ще чимало, а ось коштів не вистачає, адже зведення церкви проводиться за гроші громади та пожертвування. Але парафіяни та настоятель храму о. Віктор вірять, що з Божою поміччю та допомогою небайдужих земляків ще в цьому році вдасться встановити покрівлю, а згодом й завершити всі будівельні роботи.

До речі Свято-Михайлівська не єдина церква на Любомльщині, яка будується силами парафіян. Вже декілька років триває зведення мурованого храму і каплиці в селищі Головне. В сусідніх Куснищах із будівництвом справилися дещо швидше, завершили будівництво церкви ще в минулому році, в нинішньому її облаштували і на Вербну неділу провели перше Богослужіння. Подібні плани побудови нових храмів ПЦУ виношують православні громади ще декількох населених пунктів району.

Сергій Боярчук


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel