Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українця обрали віце-головою комітету ООН з інформації

Пан Ніколенко боротиметься в ООН з російською дизінформацією.

Укрінформ

Українця обрали віце-головою комітету ООН з інформації

Нову посаду здобув речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко

Український дипломат обійматиме цю посаду у 2019-2020 роках, повідомляє Укрінформ.

Можна по-різному ставитися до ООН, але нині ця організація має вплив практично у всіх сферах нашого життя... 

«Нині в ООН відбувається реформа сектору комунікацій. Мета – зробити їх глобальними і охопити якомога ширшу аудиторію, насамперед молодь. Посилена увага приділяється використанню сучасних інформаційних технологій та виробництву якісного контенту», - зазначив Ніколенко у коментарі.

Він додав, що хоч можна по-різному ставитися до ООН, але нині ця організація має вплив практично у всіх сферах нашого життя: від освіти та медицини до ядерних досліджень та врегулювання збройних конфліктів.

«ООН має навчитися говорити про свою діяльність мовою, зрозумілою для людей, а не лише вузькому колу фахівців», - зазначив він.

За словами речника української місії, ООН і Комітет з інформації мають звернути особливу увагу на ще один важливий напрям - боротьбу з дезінформацією та фейковими новинами.

«Із розвитком інформаційних технологій стрімко розвиваються й методи поширення неправдивої інформації. Україні з власного досвіду добре відомо, що деякі з держав є у цьому особливо активними. Міжнародна спільнота – як урядовий сектор, так і приватний – має розробити дієві механізми для протидії фейковим новинам», - зауважив український дипломат.

Telegram Channel