Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
 Мустафу Найєма не пускали до Вірменії на вимогу РФ

Найєм нагадав, що Вірменія послідовно займає проросійську позицію зі всіх конфліктних питань між Україною і РФ.

antikor.com.ua

Мустафу Найєма не пускали до Вірменії на вимогу РФ

Нардеп повідомив, що у вівторок увечері прилетів до Єревану на запрошення Східноєвропейського центру виступити на форумі з антикорупційних органів

На паспортному контролі депутат пред'явив звичайний паспорт, а не дипломатичний, оскільки поїздка не була службовою.

«Після тривалої перевірки офіцери повідомили, що в базі даних стоїть позначка «заборона на в'їзд». На прохання пояснити причину, сказали, що невідомо і повідомити не можуть. «Просто небажана особа», – цитує Найєма УП.

Після з'ясування всіх обставин і, мабуть, втручання посла і наших служб, нардепа все-таки пустили до Вірменії з відміткою «одноразово».

За його словами, через якийсь час прийшли ще двоє співробітників міграційної служби й пояснили, що заборона стоїть не від Вірменії, а «на вимогу третьої країни».

«Я другой такой страны не знаю», - подумав я, і, як пізніше з'ясувалося, мав рацію: у Вірменії таке вже траплялося з нашими громадянами. Заборони виставляються на вимогу Російської Федерації в рамках синхронізації бази прикордонної служби Вірменії зі списком санкцій РФ», – зазначив нардеп.

Він розповів, що після з'ясування всіх обставин «і, мабуть, втручання посла і наших служб», його все-таки пустили до Вірменії з відміткою «одноразово».

«А наша консульська служба настійно порадила ставити посольство до відома про свої пересування, і по закінченні візиту прибути до аеропорту в супроводі посла або консула», – додав Найєм.

Telegram Channel