Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Москві серія одиночних пікетів з вимогою звільнити українських політв'язнів

Сміливо...

Фото: Українська правда

У Москві серія одиночних пікетів з вимогою звільнити українських політв'язнів

Пікети проходили спокійно, за винятком інциденту, коли один з перехожих різко відреагував на плакат з написом українською мовою "Крим повернеться в Україну"

У Москві активісти російської ініціативи "Стратегія-18" провели серію одиночних пікетів з вимогою звільнити українських політв'язнів.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на російську активістку Віру Лаврешину, інформує Українська правда.

Зокрема, учасники акції вимагали звільнити українських військових, які були захоплені ФСБ біля берегів Криму в листопаді 2018 року, українського режисера, політв'язня Олега Сенцова, кримчанина Володимира Балуха і кримськотатарських активістів.

Учасники акції вимагали звільнити українських військових, які були захоплені ФСБ біля берегів Криму в листопаді 2018 року, українського режисера, політв'язня Олега Сенцова, кримчанина Володимира Балуха і кримськотатарських активістів.

"Політичних (політв'язнів) так багато тепер стало, що усіх згадати неможливо. І більшість з них - це "екстремісти" чи "терористи". ...Щодня силовики приходять і заарештовують нових - причому кращих з кращих. Все, що ми можемо зробити для цих людей - це знову і знову стверджувати, що вони невинні і мають бути звільнені", - заявила Лаврешина.

Учасники "Стратегії-18" провели поодинокі пікети на вул. Пятніцкой і Великій Ординці. За словами Лаврешиної, пікети проходили спокійно, за винятком інциденту, коли один з перехожих різко відреагував на плакат з написом українською мовою "Крим повернеться в Україну".

Telegram Channel