Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Четвертні заїжджий «московський» піп віддухопелив двох літніх прихильників ПЦУ

Як же ж так?!

Фото: prozoro.info

У Четвертні заїжджий «московський» піп віддухопелив двох літніх прихильників ПЦУ

Вони вирішили охороняти храм і залишилися на ніч біля дзвіниці, аби фанатики Москви поночі нічого з нього не винесли

Прихильники Московського патріархату біля церкви у селі Четвертня Маневицького району, що на  Волині, жорстоко побили двох прихильників переходу до Православної церкви України. Чоловіки намагалися не дати фанатикам Москви винести з церкви цінності та реліквії.

Як стало відомо «ВолиньUA», інцидент трапився цієї ночі, 1 травня 2019 року, на церковному подвір’ї храму у Четвертні, інформує konkurent.in.ua.

За словами місцевих мешканців, після того, як понад дві третини мешканців громади в Четвертні проголосували за перехід до ПЦУ, двоє українців старшого віку вирішили охороняти храм і залишилися на ніч біля дзвіниці, аби фанатики Москви поночі нічого з нього не винесли.

Із їхніх слів, особливою жорстокістю відзначився один із заїжджих попів, який родом із Четвертні, хоча зараз має власну парафію Московського патріархату на Ратнівщині.

Побоювання прихильників ПЦУ виявились небезпідставними: посеред ночі до храму навідалася група прихильників Московської церкви і спробувала відкрити храм. На брязкіт ключів наспіли літні «охоронці» храму з числа місцевих мешканців, які завадили фанатикам Москви вчинити мародерство.

Нерівна сутичка закінчилася жорстоким побиттям літніх людей, які в результаті інциденту потрапили до лікарні. Із їхніх слів, особливою жорстокістю відзначився один із заїжджих попів, який родом із Четвертні, хоча зараз має власну парафію Московського патріархату на Ратнівщині.

На місце інциденту викликали правоохоронців, які наразі вирішують питання щодо внесення відповідних відомостей про скоєння злочину до ЄРДР.

Найімовірніше, до з’ясування всіх обставин інциденту історичний храм у Четвертні опечатають.

Telegram Channel