Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Кому потрібно повторно звернутися за призначенням літніх субсидій

Субсидію видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку або через Укрпошту, працюючим — через Ощадбанк.

ФОТО: Перший

Кому потрібно повторно звернутися за призначенням літніх субсидій

У травні багатьом одержувачам державної допомоги на оплату комуналки слід заново подати документи для її нарахування

Зазначимо, що 90 % субсидіантів допомогу перерахують автоматично. Зокрема тим з них, які не матимуть заборгованості за комуналку.

Субсидію видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку або через Укрпошту, працюючим — через Ощадбанк. А ось тим, у кого є борги, запропонують перейти на безготівкову монетизацію субсидій.

Тим, у кого є борги, запропонують перейти на безготівкову монетизацію субсидій.

Повторно із заявою і декларацією про доходи, зазначається на сайті Кабінету Міністрів України, потрібно звернутися тим, чиї справи розглядає спеціальна комісія, орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам, а також домогосподарствам, у яких із жовтня 2018 року відбулися зміни у складі сім’ї. Вдруге доведеться подавати і тим родинам, яким призначено субсидію не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих осіб. Також тим, у яких є непрацюючі люди працездатного віку, відсутні доходи, або вони менші мінімальної зарплати. Літню субсидію будуть розраховувати на основі доходів, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року.

Зазначимо, що борг за квітневу комуналку не братимуть до уваги при призначенні субсидій у травні, як і до нарахування у платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до так званих стандартних умов.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel