Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лучанин у підвалі підпільно розливав горілку

Орієнтовна вартість вилученого становить понад 600 тисяч гривень.

vl.sfs.gov.ua

Лучанин у підвалі підпільно розливав горілку

В ході проведення операції «Акциз-2019» співробітниками податкової міліції Волині під процесуальним керівництвом прокуратури області припинено діяльність нелегального виробництва горілчаного сурогату в обласному центрі

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 199 та ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України встановлено, що в обласному центрі функціонує підпільний цех, в якому здійснюється незаконне кустарне виготовлення алкогольних напоїв під виглядом відомих торгових марок. Весь цикл незаконного виробництва, що здійснювалося у вкрай неприйнятних санітарних умовах, співробітники оперативного та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області  документально зафіксували в ході проведення огляду вказаного підвального приміщення.

Чоловік реалізовував фальсифікат в роздрібній торгівельній мережі міста.

Більш того, під час огляду правоохоронці застали на «гарячому» одну з осіб причетних до виготовлення фальсифікату.

Самого ж організатора виявлено в Володимирі-Волинському, який саме транспортував з метою збуту  значну партію незаконно виготовлених горілчаних виробів. За попередньою інформацією встановлено, що лучанин реалізовував фальсифікат в роздрібній торгівельній мережі міста.

Вилучено 700 літрів рідини з характерним запахом спирту, майже 2000 пляшок готової  горілчаної продукції, марки акцизного податку з явними ознаками підробки, 500 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка, порожні скляні пляшки з наклейками відомих виробників, корки, пластикову тару, шланги, лійки спиртометри, що використовувались в ході здійснення протиправної діяльності.

Крім того, вилучено вантажний транспортний засіб, який використовувався для незаконного транспортування та розповсюдження фальсифікату. 

На даний час вирішується питання про призначення судових експертиз та притягнення винних до відповідальності.

Джерело:  За матеріалами оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області.
Telegram Channel