Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рада визначить дату інавгурації Зеленського після 14 травня

Зеленський жде інавгурації.

EPA/UPG

Рада визначить дату інавгурації Зеленського після 14 травня

3 травня результати виборів опублікувала парламентська газета «Голос України»

Верховна Рада прийме постанову про призначення дати інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського на першому пленарному тижні, який розпочнеться 14 травня.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" розповіла перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко, пише LB.ua.

"Верховна Рада не буде порушувати закон у такому найважливішому питанні, як інавгурація президента. Я переконана, що Рада оперативно прийме постанову про призначення дати інавгурації. Я переконана, що на першому пленарному тижні, який розпочнеться 14 травня, буде прийнято постанову про дату інавгурації", - сказала вона.

Інавгурація нового президента має відбутися впродовж 30 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів Центрвиборчкомом і публікації їх у газеті "Голос України", тобто не пізніше, ніж 3 червня. 

У п'ятницю, 3 травня, парламентська газета "Голос України" опублікувала офіційні результати президентських виборів.

Нагадаємо, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати виборів президента України. Шоумена Зеленського підтримали 73,22% виборців, його опонента, чинного президента Петра Порошенка - 24,45%.

За законодавством, інавгурація нового президента має відбутися впродовж 30 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів Центрвиборчкомом і публікації їх у газеті "Голос України", тобто не пізніше, ніж 3 червня.

Дату інавгурації визначає парламент окремою постановою.

Telegram Channel